Cosplay conventies 2016

BlizzCon in Californië, Amerika

Best. Con. Ever. Dat zeg ik als hardcore Blizzard-fan. Op mijn 8ste kwam ik in aanraking met Diablo 2 door mijn broer en ik was direct hooked; ik speelde Diablo 2, D3, Overwatch, Heroes of the Storm en Hearthstone. Warcraft en World of Warcraft waren niet helemaal voor mij weggelegd. Nu wacht ik nog steeds op Diablo 4 (geen mobiele game).

Dankzij De Telegraaf kon ik mijn droom verwezenlijken om eindelijk naar Californië af te reizen om daar mijn helden te ontmoeten: zij die deze games mogelijk hebben gemaakt. Om het plaatje compleet te maken was ik als D.Va van Overwatch verkleed. Het aantal foto’s dat werd genomen was overweldigend. Ik heb hier een heleboel fantastische mensen ontmoet en prachtige kostuums bewonderd. In 2019 ga ik graag weer! Misschien dat ze rode shirts dan verbannen hebben.

 Connichi in Kassel, Duitsland

Voor deze conventie reisden we naar Duitsland waar we voor een dicht hotel stonden maar wat een fantastische ervaring was dit weekend! Veel leuke mensen ontmoet en vooral veel buiten gezeten in de grote tuin achter het conventiegebouw. Er waren zelfs mensen die me herkenden (en dat vond ik supercool)!

https://www.youtube.com/watch?v=5zAnCEbfoLs&w=560&h=315

I also made an English version ^^

https://www.youtube.com/watch?v=p9fEsMF8ZFI&w=560&h=315

Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht

De Telegraaf volgde me op DCC voor een speciale reportage. Dit jaar organiseerde ik de gehele cosplaywedstrijd van A tot Z en presenteerde ik deze op het grote podium. Het was bizar veel werk – veel te veel eigenlijk voor 1 persoon maar hé, ik ben Esmee – en ik heb er erg veel van geleerd. Het was een buitengewone kans om voor zoveel mensen te mogen staan en de prachtige creaties van vele cosplayers in de spotlight te kunnen zetten!

TsunaCon in Erasmus Universiteit Rotterdam

Deze conventie viel gelijk met Valentijnsdag! <3

Gamepitcon in Arnhem

Welke outfit is geschikt om naar een conventie in een kerk te dragen? Blijkbaar die van Amane Misa uit Death Note. XD