VienCon 2019: Zomers festijn

Late to the party, maar ik heb het de afgelopen tijd nogal druk gehad! Inmiddels zijn de VienCon kaarten voor volgend jaar al in de verkoop (woohoo), en het zou superleuk zijn om jou daar te zien. Als je van een chille sfeer, gezellige barbecues, besloten zwembadfeestjes en cosplay zien/dragen/fotograferen houdt, dan is VienCon zeker wat voor jou.

Foto door: Zerkon Photography op Facebook

Het is een flink endje rijden als je uit West-Friesland komt, maar het dubbel en dwars waard. Samen met mijn broer Nick rijd ik vrijdagochtend naar CenterParcs Limburgse Peel, waar het driedaagse event plaatsvindt. Het wemelt bij de ingang van de enthousiaste mensen en het zonnetje schijnt heerlijk op onze rug. Gezien we nog even op Kelly moeten wachten, die de hoofdboeker is, maken we een wandeling in het park tegenover CenterParcs. Dat blijkt gelijk een mooie locatie voor een Xena fotoshoot!

Jaaa, Xena is namelijk eindelijk af op dat moment. De dag ervoor heb ik nog de laatste puntjes op de i gezet en ik kan niet wachten om het kostuum te dragen. Maar op vrijdag… ben ik even niet in cosplay. Eerst even bijkomen en genieten. Dat lukt wel met een heerlijke barbecue, drinken met vrienden en een bezoekje aan het zwembad ‘s avonds. Deze is om half 9 alleen nog voor cosplayers en cosplayfotografen open. Hoe gaaf is dat!

Foto door: N8E op Facebook

De andere bezoekers van het park reageren overigens erg positief op de cosplayers die er rondlopen. Dat is een van de dingen die bijdragen aan de fijne sfeer die er hangt. Het zonnetje doet natuurlijk ook zijn werk, maar met name de ontspannen mensen en de hardwerkende gophers, die zorgen dat het event op rolletjes verloopt, maken VienCon tot een zeer chille ervaring.

Op zaterdag dos ik me uit als Tsuki van de Japanse animatieserie Gintama en maken we wat foto’s. We verkennen het park een beetje, wonen een lecture bij over Nendoroid fotografie en hier vind ik mijn nieuwe hobby: het verzamelen en fotograferen van de beweegbare figures, ook wel Nendo’s genoemd. Ik duik direct het verzamelen in dankzij de Bring & Buy stand, die ik voor de helft leegkoop (oeps!).

Dit is een Nendo 🙂

Op zaterdagavond gaan we weer te zwemmen en vervolgens heerlijk los op de dansvloer met de beats van Deshima Sounds. Zondag is met name een bijkom dag, maar ook de dag dat ik Xena: Warrior Princess draag! Daar kwamen heel wat leuke reacties op (yeey).

Ook komt vriendlief Kevin helemaal naar Limburg gereden om de con te ervaren. Die is al snel verkocht. Dus… tickets voor volgend jaar, ka-ching!

Lees hier ook mijn volledige verslag op InsideGamer!

Foto door: Kees Stravers op Facebook
Cosplayer: Riyani Angelcos

Misschien ook interessant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.