De jurk van Xena is af!

Jaaa, het heeft even mogen duren maar het is me eindelijk gelukt: de jurk van Xena is klaar.

Ik ben begonnen met het moeilijkste gedeelte van het kostuum, namelijk het korset. Ik heb mijn paspop met vershoudfolie ingewikkeld en met duct tape ingepakt, om hier vervolgens lijnen op te tekenen en dit los te knippen. Die lijnen geven aan waar de stof aan elkaar genaaid wordt, de naden dus.

Video: Hier zie je hoe ik Xena’s jurk maak

Ik heb het korset gedeelte maar liefst drie keer opnieuw gemaakt: eerst uit een teststof, vervolgens uit nepleer maar die vond ik niet mooi en vervolgens weer uit nepleer maar inclusief voering van dik katoen. Deze zit een stuk strakker, ziet er gladder uit én ik heb er bh-beugels in gedaan voor extra vorm.

Uiteindelijk is het korset misschien niet functioneel (er zitten geen baleinen in) maar ik ben er nu wel tevreden over. Ik maak vervolgens een tailleband van het nepleer en de voering en knip maar liefst 154 kleine U-vormige lapjes en een stuk of 30 lange stroken die ik ook in een U-vorm laat eindigen. De lapjes maak ik aan elkaar met goudkleurige splitpennen en de sliert die hiermee ontstaat naai ik vast aan een lange strook. In totaal heb ik zo drie lagen met leren stroken (vier als je de slierten meetelt) aan de tailleband hangen. Deze band maak ik vast met drukknopen.

De laatste stap is het maken van twee schouderbandjes met een O-ring eraan. De O-ringen zijn van plastic, al zien ze eruit alsof ze van metaal zijn, en die heb ik volgens mij een keer bij de Action vandaan gehaald. De schouderbanden naai ik vast aan de O-ringen en vervolgens aan het korset. Het korset zit overigens niet vast aan de rok, wegens praktische redenen.

Hier zie je het eindresultaat: https://instagram.com/p/B1RCnMuoZ8U/

Misschien ook interessant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.