Nieuw project: Xena

Ik herinner me nog goed dat ik als klein meisje samen met mijn vader, broer en zus op de bank zat te kijken naar Xena: Warrior Princess. Een badass vrouw die de vloer veegde met haar tegenstanders, iets waar we in die tijd weinig van zagen op tv.

Ik liep al een tijdje met het idee rond om haar te cosplayen, vooral na het maken van Ciri (The Witcher 3) – nog zo’n kickass lady. Nu het stukken beter met me gaat en ik weer full-time werk en ook daar steeds meer mijn draai in vind, is de tijd aangebroken.

Over anderhalve maand (30 augustus – 2 september) wordt de tweede editie van Viencon gehouden, een cosplay conventie in Center Parcs Limburgse Peel. De eerste editie sloeg ik over wegens energiegebrek en omdat ik het eerlijk gezegd even wilde afwachten of het iets zou zijn. Mijn beste vriendin Kelly kwam reuze enthousiast terug van het weekend en ik hakte de knoop door om dit jaar dan toch te gaan.

Naast een paar bikini cosplays wilde ik iets speciaals en daarmee pakte het idee van een Xena-cosplay van de plank. Mijn nieuwe project wordt dus het maken van Xena: Warrior Princess!

Ik mag weer een videoreeks maken voor InsideGamer, zoals met Ciri. Daarnaast word ik gesponsord door Cosplay Shop ‘Select Style’ in België! Ik zag hun stand op AnimeCon staan en werd getriggerd door de verschillende typen en maten foam die ze hebben. Steve legde een en ander uit over foamklei, het sealen van foam en het verven ervan. Nu heb ik nooit echt toegewijd met foam gewerkt (voor mijn idee) en heb ik al een tijd de wens om dit wél te doen. Ik zie namelijk de prachtigste creaties voorbij komen in de cosplay community, zoals op Dutch Comic Con, die voornamelijk van foam zijn gemaakt. Licht in gewicht, enigszins flexibel en toch ‘strak’ en stevig. Ik kijk ook altijd met veel verwondering naar de creaties van WaynesWorkshop.

Nieuwe dingen leren is een van mijn triggers, waar ik energie en motivatie uit put, zoals vastgesteld met mijn Solutions Building Coach. Waar een burn-out ervaring al niet goed voor is, haha! Je leert jezelf in ieder geval een stuk beter kennen. Daarom leek het mij een uitstekend idee om de kans aan te grijpen om bij dit project foam in te zetten.

Voor Xena heb ik al donkerbruin kunstleer liggen en foam van Cosplay Shop ‘Select Style’. Ik heb een paar basislaarzen om te verknippen en bewerken tot geschikte Xena-laarzen en de pruik had ik stiekem al tijden liggen. Al moet die nog gestyled worden (what’s new?). Ook heb ik Plasti Dip van Cosplay Shop.be voor de sealing van de foam en een tube Rub ‘n Buff in de kleur ‘antiek goud’ om die finishing touch te geven aan Xena’s armor. Ik ben benieuwd!

Houd mijn blog of sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven van mijn Xena-project!

Misschien ook interessant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.