AnimeCon in Ahoy

Afgelopen weekend vond AnimeCon voor het eerst plaats in Ahoy Rotterdam. Voorheen werd het cosplay evenement in het World Forum in Den Haag gehouden maar nu was het tijd voor een nieuwe locatie. Ik was er van vrijdag tot en met zondag bij, in cosplay!

Ik keek er tegenop en ik keek er erg naar uit. Ik had zin om weer in cosplay rond te lopen, vrienden te spreken die ik vrijwel alleen op conventies tegenkom en om die specifieke sfeer weer te proeven. Ik was echter ook bang dat ik het niet een volledig weekend zou volhouden. De afgelopen drie keer Dutch Comic Con ben ik maximaal een dagje geweest en meestal ook niet eens een volle dag. ‘Trek ik het wel?’ was mijn voornaamste zorg.

Ik heb daarom enkele voorwaarden voor mezelf opgesteld: vrijdagochtend in alle rust richting Rotterdam (niet druk maken om vertraging), vrijdagavond een kamer voor mezelf in het hotel, niet later dan om 11 uur naar bed en als het even niet gaat een rustige plek opzoeken. Dit bleek een effectieve strategie. Ook kwam Kevin zaterdagavond gezellig mijn kant op, hebben we sushi gegeten, zijn we zondag samen de con op geweest (waar ik me vrij snel omkleedde naar een casual outfit om me te ontzien van warmte) en heeft hij ons terug naar huis gereden.

Daarnaast kreeg ik weer energie van de mensen om me heen op de con. Ik heb voornamelijk tijd doorgebracht in de dealerroom en met Kelly (Iwahana Cosplay), die een Final Fantasy-meet organiseerde. Ik ben even backstage wezen kijken en heb Super Smash gespeeld in de gameroom samen met Kevin en Daniël. Verder een lekker hapje gescoord bij een van de stands in de eethal en een fotoshoot gedaan met Kelly.

Ahoy is niet mijn ideale locatie, in verband met parkeerkosten, bizarre regels, geen hotel on-site en het is vrij donker en verspreid binnen, maar AnimeCon heeft een mooie editie neergezet op deze voor hen nieuwe locatie. Het voelde wel alsof de dealer room de hoofdattractie was maar hopelijk is er volgend jaar meer ruimte voor knusse hoekjes en gezellige ontmoetingsplaatsen, wat AnimeCon zo charmant maakte. Al met al was het een gezellig weekend en is mijn energie aan de positieve kant van de balans. En dát, dat is pas echt goed nieuws.

Misschien ook interessant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.