De koffers zijn gepakt!

Morgenmiddag rond deze tijd zitten we braaf bij de gate te wachten tot het vertrek van onze 11 uur durende vlucht naar Narita Airport in Japan. Bij aankomst pikken we eerst onze Japan Railpasses en simkaarten op om vervolgens nog zo’n 5,5 uur in de trein te zitten naar Hiroshima. En daar begint het.

Eerst even acclimatiseren, uiteraard, om vervolgens al het moois in de omgeving te zien: het welbekende vredesmonument, de sfeervolle binnenstad, de enorme grachten (of moet ik rivieren zeggen?) en een voedselfestival.

Ik ben zelf één keer eerder in Japan geweest, vanuit Zuid-Korea, beginnend bij Shimonoseki in het westen van het land. Van daaruit ben ik via onder andere Hiroshima, Himeji, Kyoto en Kanazawa naar Tokyo afgereisd. Er was heel veel wat ik wilde zien en eigenlijk te weinig wat ik daar toen van gezien heb. Ook wel omdat ik me erg sluggish voelde. Wat bleek achteraf: ik was zwanger van Kevin – maar dat is een heel ander verhaal (nee, niet gehouden, want dan had je hem/haar wel gezien). En nu gaat Kevin gelukkig mee! Want man, wat miste ik hem daar. Mijn hart deed er pijn van.

Gelukkig heeft hij sinds kleins af aan al interesse in Japan (de ninja’s met name). Bij mij kwam dat rond mijn dertiende, toen ik aan Death Note begon, mijn allereerste anime. Nou ja, als je Dragonball Z niet meetelt, wat voorheen nog op tv kwam. De vorige vakantie, wat nu al bijna twee jaar geleden is, heeft compleet mijn hart veroverd. Met name de cultuur en een bepaalde mate van rust en sereniteit doen mij terugverlangen.

Dit keer reizen we dus als volgt: Hiroshima – Kyoto – Wakayama (autootje huren) – Kanazawa – Tokyo – Sendai (katteneiland!) – Tokyo. Om onze hele reis te volgen en alle avonturen die we meemaken, volg ons op Instagram!

https://www.instagram.com/p/BwrRwgzljKG/

Misschien ook interessant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.